Over mij

Hoi reiziger,

Hier op deze pagina wil ik mijzelf aan jullie voorstellen. Ik ben Karin, een reislustige meid die in elke situatie het positieve in kan zien.

Ik ben opgegroeid tussen de kassen in het Westland. Sinds mijn 10de hebben mijn ouders een camper waar we veel mee op pad gingen. De hele vakantie op één bestemming blijven, kende ik in die tijd dus ook al niet en dat beviel mij heel erg goed.

Nadat ik mijn opleiding had afgerond wilde ik iets anders; de wijde wereld in! In 2007 vertrok naar Thailand om een jaar later en 10 landen verder weer thuis te komen. Sinds deze reis ben ik besmet met het reisvirus. En ik kon niet wachten tot ik weer mocht vertrekken.

Mijn motto is sindsdien ‘LEEF JE DROMEN’ en dat zal ik altijd blijven doen!

Leef jij de jouwe?

Een jaar later vertrok ik weer voor 3 maanden naar Zuid Amerika en later dat jaar 3 maanden richting Zuid Afrika en Madagascar. Met nog wat korte reizen naar Israël, Jordanië en Myanmar dat ondertussen open was, ging ik in 2013 voor 6 maanden naar Midden Amerika. En ondertussen kan ik zeggen dat ik al in meer dan 65 landen heb gereisd. Wil je weten waar ik o.a. ben geweest, zie dan mijn fotocollage.

Mijn passie en kennis over reizen deel ik heel graag met de wereld en daarom heb ik al verschillende tips gedeeld op mijn YouTube kanaal. Van tips voor niet te missen plekken in bepaalde landen, tot hoe je een treinticket boekt in India.

Reizen betekent zoveel meer voor mij dan alleen nieuwe plekken in de wereld bezoeken. Het geeft mij een gevoel van vrijheid. Elke dag zelf kunnen beslissen wat ik ga doen. Andere culturen leren kennen en mensen ontmoeten. In aanraking komen met andere meningen en levensopvattingen, waardoor ik meer respect heb voor mensen met een andere inzichten en ik mij makkelijker in een ander kan verplaatsen.

Reizen draagt bij aan een stukje persoonlijke ontwikkeling en ik zie het dan ook als een onderdeel van mijn opvoeding. Reizen heeft mij gevormd tot wie ik nu ben, een enthousiaste, daadkrachtige, positief ingestelde, reislustige meid.

Sinds kort gebruik ik alle kennis die ik heb opgedaan in de wereld om andere reizigers te helpen. Het is zoveel fijner om enigszins voorbereid te vertrekken en als het jou niet lukt om die voorbereidingen te treffen, wil ik jou daar graag bij helpen.

Laat me weten wat je plannen zijn, ik ben benieuwd…